Menu

straciatella

Straciatella

Mus złożony w 100% z truskawek. Jogurt naturalny połączony z czekoladą gorzką z 75-procentową zawartością kakao. Musli własnej roboty na bazie 3 rodzajów płatków: orkiszowych, żytnich, jęczmiennych.

kanapki-z-porchetta

Kanapki z porchettą i grzybami shimeji

Porchetta pochodzi z Włoch – wszystkie mięsa robimy sami, więc i to powstało u nas. Do tego marynowane grzyby shimeji. Całość położona na chlebie pieczonym na naszą wyłączność (bez drożdży, na kilkuletnim zakwasie, 100 proc. najlepszej jakości żyta).

poledwiczka-z-dorsza

Polędwiczka z dorsza z szyjkami rakowymi

Dieta musi zachwycać, żeby była trwała. Dlatego masz nas… Polędwiczka z dorsza sous vide*. Sos rakowy z szyjkami rakowymi. Puree ze skorzonery i skorzonera z rusztu. *próżniowe gotowanie w niskiej temperaturze, które daje rybie soczystość i zachowuje jej wszystkie wartości

mus-czekoladowy-z-wisniami

Mus czekoladowy z wiśniami

Cudowne połączenie wiśni i czekolady gorzkiej z 75-procentową zawartością kakao. Taka czekolada ma niesamowite właściwości: poprawia humor, jest dobra na nadciśnienie, dodaje energii, pozytywnie wpływa na koncentrację i pamięć.

ptys-orkiszowy-z-watrobki

Ptyś orkiszowy z musem z wątróbki

Hasło “restauracja w pudełku” zobowiązuje, dlatego co rusz zaskakujemy naszymi pomysłami. Ptyś własnej roboty z mąki orkiszowej. Mus z wątróbki drobiowej powstały przy pomocy flambirowania (to jest to efektowne “podpalanie” patelni). Konfitura z czerwonej cebuli.